image
Sursa foto: Jurnal.md

Președinția solicită PG să investigheze înțelegerile de cartel de pe piața de carburanți; „Consiliul Concurenței doarme”

Consilierul prezidențial în domeniul energetic, Sergiu Tofilat, a sesizat Procuratura în privința înțelegerilor de cartel care au loc pe piața de carburanți din RM.

Potrivit consilierului, încă în 2019 președintele Consiliului Concurenței, Marcel Răducan, anunța că deține probe directe și indirecte în privința înțelegerilor de cartel și că vor aplica sancțiuni, dar nimic nu a întreprins pentru a schimba situația.

„Companiile petroliere nici nu se ruşinează să vorbească deschis despre coordonarea preţurilor, iar conducerea Consiliului Concurenţei doarme, fix cum a procedat conducerea BNM când a fost furat miliardul. Încă în 2019 preşedintele Consiliului Concurenţei, Marcel Răducan, anunţa că ei deţin probe directe şi indirecte, că vor aplica sancţiuni, însă nu au întreprins nimic.

Consecinţele acestui dezmăţ le simţim cu toţii la fiecare modificare de preţuri. Schimbarea coordonată a preţurilor, cu încălcarea metodologiei, este imposibilă fără o coordonare prealabilă. Atât fixarea preţurilor, cât şi neglijenţa în serviciu sunt infracţiuni penale. Cerem Procuraturii Generale să investigheze acest caz şi să atragă la răspundere persoanele vinovate. Dacă au nevoie de ajutor, le sunt la dispoziţie”, a menționat Sergiu Tofilat.

Sergiu Tofilat anunță că va expedia și Parlamentului denunțul depus la Procuratură împreună cu solicitarea de a iniția o evaluare externă a activității Consiliului Concurenței.

Secvenţa video cu declaraţiile lui Marcel Răducan, făcute la şedinţa comisiei economie, buget şi finanţe din 24 iulie 2019.

docdoc
docdoc
docdoc
docdoc

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: