image
Sursa foto: jurnal.md

Moldovean căutat prin Interpol, reținut la Chișinău; Riscă 15 ani de pușcărie după ce a furat bani grei din contul unui SRL

Un bărbat de 50 de ani, din Ștefan Vodă, condamnat la 8 ani de închisoare în anul 2019 și anunțat în căutare pe canalele Interpol în anul 2020 de IP Ștefan Vodă, a fost reținut în Chișinău de ofițerii Direcției investigații criminale a Inspectoratului Național de Investigații a IGP.

În cadrul anchetei s-a constatat că învinuitul l-ar fi convins pe un cetățean străin să investească mijloace financiare în desfășurarea activității de antreprenoriat în domeniul producerii materialelor combustibile reciclabile.

Fiind în calitate de administrator al unui SRL, pe contul agentului economic au fost transferați zeci de mii de euro. Ulterior, având același scop, sub pretextul achiziționării bunurilor pentru necesitatea SRL-ului, bărbatul ar fi însușit ilegal mijloace bănești restante pe contul curent al întreprinderii.

În total, învinuitul ar fi cauzat SRL-ului o pagubă materială în proporții deosebit de mari în sumă de 474.522 de lei.

Prin acțiunile sale, bărbatul a săvârșit o infracțiune conform art. 191, alin. 5, CP al R.M. (Delapidarea averii străine, adică însușirea ilegală a bunurilor altei persoane, încredințate în administrarea vinovatului, săvârșită în proporții deosebit de mari.). Persoana culpabilă de asemenea infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 8 la 15 ani.

Bărbatul a fost predat inițiatorului căutării și plasat în Penitenciar.

politia.mdpolitia.md

comentarii: