image
Sursa foto: jurnal.md

A 77-a Adunare Generală a ONU, reflectată din prima sursă, la Jurnal TV

Segmentul înalt al celei de-a 77-a Adunări generale a Organizației Națiunilor Unite, care începe mâine la New-York, va fi reflectat din prima sursă la postul de televiziune Jurnal TV.

Trimisul special al Jurnal TV, Dumitru Mișin, moderatorul talk-show-ului „Ora Expertizei”, se află acolo și va ține pulsul celui important eveniment internațional anual de diplomație multilaterală.

Adunarea ONU din acest an se desfășoară pe un fundal plin de îngrijorări: un război prelungit pornit de Rusia împotriva Ucrainei, criza energetică, economică și alimentară alimentară, perturbări climatice și multe altele. Tocmai de aceea, prioritățile sesiunii din acest an vor fi pacea și securitatea umană, securitatea cibernetică și gestionarea provocărilor globale.

Segmentul de dezbateri la nivel înalt debutează marți, 20 septembrie, cu participarea șefilor de state din toată lumea. La Adunarea Generală a ONU a primit undă verde și delegația rusă care îl va însoți pe ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

Totodată, este așteptat un discurs video al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski.

Mâine, la New York va ajunge și delegația Republicii Moldova împreună cu șefa statului Maia Sandu și ministrul de Externe, Nicu Popescu. În contextul acestei vizite, șefa statului va participa la mai multe evenimente în marja ONU și va avea mai multe întâlniri oficiale printre care cu secretarul general al ONU, Antonio Gutteres, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, administratoarea USAID, Samantha Power, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, dar și cu președinții mai multor state.

Rămâneți cu ochii pe Jurnal TV în următoarele zile pentru a vedea, de la New York, din prima sursă, cele mai importante evenimente care țin agendă globală a momentului.

comentarii: