image
Sursa foto: Getty Images

Două avioane s-au ciocnit în aer, în Alaska. Toți pasagerii au murit

Două avioane ușoare, în care se aflau șapte persoane, s-au ciocnit vineri în aer, deasupra statului american Alaska. Toți pasagerii, printre care și un deputat local, şi-au pierdut viaţaîn urma coliziunii, au anunţat autorităţile, citate de dpa și Agerpres.

Într-unul din avioane se afla o singură persoană, un deputat local, iar în celălalt şase, a precizat Departamentul pentru siguranţă publică din Alaska. Ciocnirea a avut loc vineri dimineaţa (ora locală), în apropiere de aeroportul din Soldotna, la circa 100 km sud-vest de oraşul Anchorage.

Inițial, unul dintre pasageri a supravieţuit accidentului, dar a decedat în timpul transportului la spital, au menţionat autorităţile.

În avionul cu un singur ocupant se afla legislatorul Gary Knopp, în vârstă de 67 de ani, care era între altele şi instructor de zbor, în timp ce patru din celelalte victime erau persoane tinere, în vârstă de circa 20 de ani.

Administraţia federală pentru aviaţie şi Consiliul naţional pentru securitatea transporturilor din SUA au lansat o anchetă pentru a clarifica circumstanţele coliziunii, menţionează Xinhua.

Noutăţile partenerilor

comentarii: