„Justiția independentă, drepturile fundamentale ale omului, eradicarea corupției și consolidarea statului de drept sunt valori europene, care sunt sfidate de potentații zilei nu numai în R. Moldova, ci și în România. Astăzi, 10 august 2018, în calitate de cetățeni responsabili, mergem să susținem mișcarea de rezistență a fraților de peste Prut. DA, REZIST e sloganul care ne unește! La vama R.Moldova am trecut ușor, dar am fost luați la ochi la vama română. Ajunși aici a și început circul.

Ne-au luat actele și au verificat toate numele de pe o foaie cu persoane „suspecte”. Apoi ne-au scos pe toți din microbuz și ne-au dus în camera de control a bagajelor unde au verificat fiecare geantă, fiecare portofel, fiecare buzunar. Vicepreședintelui Platformei, Liviu Vovc, i-au fost ridicate cărțile de vizită și stegulețele cu sigla Platformei DA, pentru verificare”, se spune în declarația Platformei.

În această perioadă de timp, șoferul microbuzului a fost luat într-o parte și interogat dacă pasagerii nu i-au dat nimic, dacă nu a văzut ceva suspect, dacă nu a fost rugat să ascundă ceva. Mai apoi a fost verificat mijlocul de transport în toate colțurile posibile si imposibile.

„Peste două ore am stat la verificare și nu ne întorceau pașapoartele. Se vedea cum în cabina lor pozau fiecare act de identitate. La final ne-au întors documentele, stegulețele si cărțile de vizită, urându-ne drum bun. Nu au găsit niciun motiv să ne îngrădească calea spre marele protest popular, anticorupție si pro statul de drept de la București. Am rămas cu toții cu un gust amar. Cetățeni responsabili considerați inamicii sistemului...”, afirmă membrii Platformei.