image
Sursa foto: Igor Dodon/facebook

În ziua în care comemorăm 81 de ani de la semnarea Pactului care a dus la cedarea Basarabiei, Dodon marchează „eliberarea”

În timp ce câteva sute de oameni protestează în Piața Marii Adunări Naționale cerându-i demisia, președintele Igor Dodon, împreună cu generalul Victor Gaiciuc și ministrul de Interne, Pavel Voicu, participă la o cursă de mașini retro organizată „cu prilejul celei de-a 76 aniversări de la eliberarea Moldovei de sub coupația fascistă”.

Președintele Igor Dodon a postat mai multe imagini pe pagina sa de facebook în care apare la volanul unor mașini retro.

Am salutat participanții la cursa auto “Regimentul Nemuritor” Chișinău-Șerpeni, organizată cu prilejul celei de-a 76 aniversare de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă.

I-am felicitat cu acest prilej și am menționat că asemenea evenimente contribuie la păstrarea memoriei celor care și-au dat viața pentru pace și liniște în țara noastră” a menționat șeful statului.

Igor Dodon/facebookIgor Dodon/facebook
Igor Dodon/facebookIgor Dodon/facebook
retroretro

Amintim că astăzi se împlinesc 81 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov care prevedea cedarea Basarabiei și implicit, ocupația acesteia de URSS. Instaurarea regimului comunist de ocupație a avut efecte dezastruoase pentru populație, „eliberatorii” au pus în aplicare acțiuni atroce precum: exterminarea în masă a elitelor din Basarabia, foametea organizată, oameni nevinovați fiind trimiși în pușcării și GULAG-uri pentru faptul că opuneau rezistență regimului. Au avut loc 3 valuri de deportări în Siberia și Kazahstan. În total, peste un milion de români basarabeni au avut de suferit din cauza regimului comunist.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: