image
Sursa foto: AP

Nouă înfrângere pentru Trump în justiție: Mai multe instanțe din Pennsylvania resping contestațiile sale

Judecătorii din Pennsylvania au respins mai multe plângeri și contestații ale echipei de campanie a lui Donald Trump care cerea invalidarea a mii de voturi în Philadelphia, zonă în care Joe Biden a câștigat decisiv și cu ajutorul căruia, dar și a altor zone urbane, a câștigat alegerile în acest stat la o diferență semnificativă, relatează CNN.

În total, echipa de campanie a lui Donald Trump a încercat să scape de aproximativ 9.000 de buletine de vot ale unor votanți care și-au exprimat votul anticipat – aceste buletine de vot nu aveau nume, date sau adresa, sau o combinație a acestor date, pe unul dintre plicurile în care erau sigilate.

În cinci astfel de plângeri, judecătorul James Crumlish din Philadelphia a respins cererea de invalidare a 8.329 de buletine de vot despre care echipa lui Trump susținea că sunt necorespunzătoare.

Într-un alt caz, în comitatul Montgomery, campania lui Trump a încercat să blocheze numărătoarea a 592 de voturi prin corespondență pentru că acestea nu aveau adresa scrisă pe plicul exterior. Judecătorul Richard Haaz a hotărât că acestea sunt valide și vor fi numărate, scrie Digi24.

Haaz spune că legea statului nu solicită votanților să își scrie adresa pe plicuri, iar instrucțiunile emise de autoritățile electorale nu cereau nici ele ca aceste date să fie completate și pe plicul exterior.

Aceste eforturi ar fi fost oricum în van pentru Donald Trump, care a pierdut statul Pennsylvania la o diferență deja insurmontabilă – peste 60.000 de voturi.

Epopeea alegerilor prezidențiale americane este aproape de deznodământ

Președintele în exercițiu continuă să susțină, fără dovezi, că alegerile au fost fraudate și a refuzat să recunoască victoria lui Biden. El s-a adresat, însă, americanilor, pentru prima oară după pierderea alegerilor și deși nu a explicitat-o în niciun fel, Trump a părut că este conștient de faptul că mandatul său urmează să se încheie.

Mai multe autorităţi americane implicate în gestionarea procesului electoral au declarat joi, într-un comunicat comun, la mai mult de o săptămână de la alegerile prezidenţiale, că nu s-a găsit „nicio dovadă” că ar exista buletine de vot pierdute sau modificate și sisteme de vot piratate.

Ultimele două state în care nu fuseseră încă anunţate rezultatele alegerilor din 3 noiembrie, Georgia şi Carolina de Nord, au fost atribuite vineri lui Joe Biden şi Donald Trump de către mass-media americane, ceea ce confirmă victoria candidatului democrat, creditat cu 306 electori, faţă de 232 pentru rivalul său republican.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: