image
Sursa foto: jurnal.md

Terguță: „Igor Dodon nu mai are mult până să devină un defunct politic”

Maia Sandu nu dispune deocamdată de pază de stat deoarece Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) este în subordinea președintelui țării în exercițiu. Conform unor surse, Igor Dodon și-ar dori să controleze anumite instituții ale statului, fapt care îl va face să devină un „defunct politic”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

Noul președinte ales Maia Sandu nu dispune deocamdată de pază de stat, deoarece Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) este în subordinea președintelui în exercițiu, Igor Dodon. Unele surse susțin că Dodon și-ar dori să-și subordoneze mai multe servicii ale statului, fapt confirmat și de către invitații emisiunii „Ora Experiizei” de la Jurnal TV.

Secretarul general al Platformei Demnitate și Adevăr, Ion Terguță, a menționat că Dodon visează și la serviciul de securitate.

Este agonia unui om care își dorește foarte mult să controleze instituțiile statului și omul acesta nici măcar nu a înțeles încă la momentul actual că RM a votat împotriva lui în primul rând. Un asemenea timp de conducător nu mai este agreat. RM nu este Belarus, RM nu este Rusia, RM nu este Asia. Oricât de săraci am fi și oricât de grave ar fi problemele noastre cu sistemul democratic în general, cetățenii RM își doresc altceva, iar dacă un politician la un moment dat nu sesizează aceste lucruri este scos în afară. Igor Dodon nu mai are mult până să devină un defunct politic. Și probabil acolo va ajunge anume prin insistența lui înainte de alegeri. Dodon este o copie jalnică a lui Plahotniuc, dar aceste lucruri nu-i vor reuși sub nicio formă”, a declarat Terguță.

Noutăţile partenerilor

comentarii: