image
Sursa foto: jurnal.md

Moldovenii din Franța vor putea beneficia de serviciile unui consulat deschis la Nisa

Cetățenii RM stabiliți în Franța vor putea accesa în curând serviciile unui consulat deschis la Nisa. Potrivit Ministerului de Externe de la Chișinău, urmare a obținerii recente a ultimelor autorizații din partea autorităților franceze, Consulatul general al Republicii Moldova la Nisa, își va deschide ușile pentru public la 3 mai 2021.

Potrivit MAEIE, cetățenii vor beneficia de prestarea tuturor serviciilor consulare, cu excepția perfectării actelor de identitate (buletine și pașapoarte). Actele de identitate menționate vor fi perfectate în perioada imediat următoare. Consulatul va activa pe adresa 31 Avenue Jean Médecin, 06000 Nisa și responsabilii vor putea fi apelați la numărul de telefon 3349392357 ori de email: [email protected].

Potrivit consulului general Lilian Moraru, înființarea Consulatului general al Republicii Moldova în orașul Nisa vine să sprijine comunitatea de cetățeni moldoveni aflați în regiunile Provence-Alpes-Cote d’Azur, Occitanie, Nouvelle Aquitaine, Auvergne-Rhone-Alpes, Corse, precum și să impulsioneze relațiile moldo-franceze în domeniul economic, cultural și științific.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: