image
Sursa foto: agora.md

Care sunt rezultatele testelor a 20 de studenți de la UTM, transportați la spital cu suspecție de coronavirus

Cei 20 de studenți din cadrul căminelor Universității Tehnice din Moldova, transportați aseară la spital fiind suspectați de coronavirus au fost testați negativ, iar starea lor este satisfăcătoare, anunță șefa de la Sănătate, Viorica Dumbrăveanu. Alte două persoane din cadrul aceleiași instituții rămân internate, pînă la prezentarea rezultatelor de laborator.

„În cazul tinerilor au fost prelevate probe și vreau să anunț că rezultatele sunt negative. Aceste persoane au în prezent o stare de sănătate satisfăcătoare”, a declarat Dumbrăveanu.

Potrivit acesteia, studenții urmează să meargă la domiciliu fără a reveni în căminele UTM, și vor sta în autoizolare la domiciliu.

„Celelalte persoane care rămân actualmente în cămine sunt supuse unui regim de autoizolare. La maxim câte unu în odaie fiind la evidența medicilor”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Premierul Ion Chicu a declarat că cei de studenții testați negativ dar și alte persoane în cazul cărora nu s-a confirmat prezența coronavirusului vor fi externate și transportate la domiciliu cu un transport organizat, unde vor continua regimul de izolare.

Amintim că căminul UTM fost plasat în carantină după ce o studentă originară din Bâlceana a fost diagnosticată cu Covid-19. Aseară au fost transportați cu simptome 20 de tineri, iar astăzi încă do, care rămân internați pînă la prezentarea rezultatelor de laborator. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: