image
Sursa foto: Jurnal.md

Ucraina a asigurat revenirea la baștină a 23 de cetățeni ucraineni blocați pe teritoriul RM

Poliția de Frontieră a asigurat escortarea unui autocar, contractat de autoritățile din Ucraina pentru a asigura deplasarea din Republica Moldova în Ucraina a unui grup de 23 de cetățeni ucraineni. Astfel, cetățenii din Ucraina, care au intrat în Republica Moldova înainte de instituirea stării de urgență, au avut posibilitatea de a reveni la baștină.

Poliția de frontieră informează că autocarului cu cetățeni străini a fost însoțit de la Chișinău până la punctul de trecere a frontierei - comuna Palanca. Acolo polițiștii de frontieră au efectuat termometria persoanelor și au asigurat dezinfectarea mijloacelor de transport, sosite în punctul de trecere pentru preluarea pasagerilor. A fost autorizată trecerea frontierei de stat pentru toți cei 23 de cetățeni ucraineni, nefiind identificate persoane care ar prezenta simptome ale infectării cu Covid-19.

Amintim că în conformitate cu decizia Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, tranzitarea teritoriului Republicii Moldova de către cetățenii străini este autorizată de angajaţii Poliţiei de Frontieră doar după obţinerea confirmării din partea autorităţii locale de frontieră a statului vecin privind acceptarea persoanelor nominalizate pe teritoriul statului său. În aceste condiții Poliţia de Frontieră asigură însoţirea mijloacelor de transport ale persoanelor care tranzitează teritoriul RM de la punctul de intrare până la punctul de ieşire.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: