image
Sursa foto: captură video

Deputatul Carp cere PG să se autosesizeze în legătură cu investigația Jurnal TV privind ex-procurorii Statnâi și Morari

Deputatul Lilian Carp a solicitat astăzi într-un briefing Procuraturii Generale să se autosesizeze în legătură cu investigația efectuată de Jurnal TV, privind acuzațiile aduse de omul de afaceri din Rusia, Evgheni Kheyman foștilor procurori anticorupție din Republica Moldova, Roman Statnâi și Viorel Morari.

„Cer Procuraturii să fiu informat dacă Procuratura Generală a deschis pe numele lui Roman Statnâi și Viorel Morari anumite dosare penale pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și exces de putere, la ce etapă se află dosarele penale, dacă până în prezent au apărut și alți învinuiți. În contextul în care aceste persoane nu sunt în funcție nu este necesar avizul CSP-ului, de aceea domnule procuror interimar, vă rog să vă autosesizați. Consider că aceste investigații jurnalistice au bază documentară și solicit să vă autosesizați pe acest caz și să informați opinia publică despre acest caz”, a declarat deputatul Lilian Carp.

Amintim că un om de afaceri din Rusia îi învinuiește pe foștii procurori anticorupție din Republica Moldova, Roman Statnâi și Viorel Morari, că i-ar fi fabricat în 2018 un dosar și l-au lipsit de bunuri în valoare de peste 1.800.000 de euro. Reclamantul, Evgheni Kheyman, insistă că totul s-a făcut la comanda a doi mari antreprenori, ambii din anturajul lui Igor Dodon.

Noutăţile partenerilor

comentarii: