image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Ofițerul Ion Țărnă și fostul polițist Alexei Vizdan au intrat cu forța în sediul Jurnal TV, deranjați de investigații

Vizați într-un șir de investigații jurnalistice realizate de postul de televiziune Jurnal TV, fostul polițist Alexei Vizdan și fostul său coleg Ion Țărnă, care activează la Inspectoratul de Poliție Dubăsari, ambii având statut de învinuiți în câteva cauze penale, au pătruns în sediul Jurnal TV. Vizdan și Țărnă au sărit turnichetul de la intrarea în sediul redacției și au intrat în încăperea unde lucrează echipa de la știri și jurnaliștii de investigație.

Potrivit juriștilor, acțiunile polițiștilor cad sub incidența Codului penal.

Primul caz a avut loc pe 22 iulie 2021 la ora 16:42. Deși accesul în redacția postului de televiziune JurnalTV este restricționat, fostul polițist Alexei Vizdan sare abuziv peste bariera de la intrare, înaintând spre administrația postului nostru de televiziune. Din imaginile de pe camerele de supraveghere instalate în redacție se vede cum Vizdan se îndreaptă spre biroul administrației. El a venit să se plângă că echipa noastră de investigație a realizat un material cu privire la declarația sa de avere și interese.

Ion Țărnă și Alexei Vizdan se află și în vizorul Autorității Naționale de Integritate. Pe numele lor au fost pornite anchete de control privind averea pe care o dețin, dar nu o declară.

La ieșirea din biroul administrației, Vizdan s-a îndreptat spre reporterul de investigație și i-a vorbit urât, încercând să-l intimideze și să-l amenințe. Timp de 40 de secunde, Vizdan a strigat și a gesticulat, fluturând cu niște acte. Fostul polițist anchetat penal, apostrofa jurnaliștii din redacție. Ulterior, a plecat exact cum a intrat, sărind peste turnichet.

Modul specific bandelor huliganice din anii '90, în care dă buzna Alexei Vizdan în sediul privat al postului de televizine JurnalTV se repetă și pe 29 iulie. De această dată a fost însoțit și de Ion Țărnă.

Precizăm că Ion Țărnă activează în cadrul Inspectoratului de Poliție Dubăsari și a fost, în ultima vreme, subiect de investigații la Jurnal TV. Atât Vizdan, cât și Țărnă, ar fi fost interceptați într-un episod vizând contrabanda cu țigări.

Acum trei zile, echipa de investigație de la Jurnal TV a intrat în posesia unei discuții private dintre Țărnă și Igor Axenti, ofițer în cadrul Inspectoratului Național de Investigație. Cei doi polițiști ar fi vorbit despre preluarea conducerii Inspectoratului de Poliție Dubăsari, iar Țărnă ar scrie cine ar trebui înlăturat de la conducere, pentru a putea ajunge șef la inspectorat. Mai mult, cei doi vorbesc de remunerări ilegale, livrate sistematic unor figuri din cadrul Ministerului de Interne.

Cei doi polițiști au transmis administrației JurnalTV o „preîntâmpinare” în încercarea de a intimida echipa care îi investighează. În prezent, Alexei Vizdan are statut de învinuit într-un dosar de corupție și a fost dat afară din poliție, iar Ion Țărnă continuă să activeze în cadrul IP Dubăsari, dar este vizat într-o anchetă de serviciu inițiată de SPIA. Aceasta se referă la o posibilă aranjare a reținerii în regiunea transnistreană. Oficial, Țărnă se află în concediul medical.

Noutăţile partenerilor

comentarii: