image
Sursa foto: ms.gov.md

Ambasada Germaniei din RM a oferit îmbrăcăminte de protecţie pentru medici în valoare de un milion de lei

Ambasada Germaniei la Chișinău a oferit îmbrăcăminte de protecţie în valoare de un milion de lei pentru personalul medical din Republica Moldova.

Echipamentul a fost transmis, astăzi, de către Ambasadorul Angela Ganninger ministrului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Îmbrăcămintea a fost fabricată de către o întreprindere din Republica Moldova și finanțată din mijloacele Ambasadei Germaniei la Chișinău.

De la începutul crizei Germania susține Organizaţiile Națiunilor Unite, printre care Organizaţia Mondială a Sănătăţii și alte organizații internaționale care acordă ajutor, cu mai multe 100 de milioane de euro, pentru a contribui în acest fel la o combatere cât mai eficientă și amplă a virusului în întreaga lume.

Chiar în această săptămână Guvernul Federal a acceptat punerea la dispoziție a 525 milioane de euro pentru găsirea vaccinului contra coronavirusului, care urmează a fi cercetat și ulterior distribuit echitabil.

Prin mandatul Guvernului Federal Societatea Germană pentru Cooperare Internaţională (GIZ) şi Banca Germană pentru Reconstrucţii (KfW) îşi continuă activităţile în Republica Moldova, inclusiv în domeniul consultanţei economice, care este importantă pentru depăşirea impactului economic al crizei. Spre exemplu, GIZ a acordat suport producătorilor moldoveni la transferul proceselor de producţie în vederea fabricării materialelor de protecţie.

La fel, Germania, în calitate de stat-membru al Uniunii Europene, participă direct la amplele oferte de ajutor pe care le-a pus la dispoziţie Uniunea Europeană. Printre acestea se regăseşte o alocaţie în valoare de 87 de milioane de euro pentru Republica Moldova, pentru acoperirea necesităţilor de ajutor pe termen scurt, cum sunt spre exemplu procurarea echipamentului de protecţie, dar şi oferirea a altor o sută de milioane de euro ca și ajutor macrofinanciar.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: