image
Sursa foto: Getty Images

A fost scos la vânzare monopostul în care Michael Schumacher a debutat în Formula 1. Cât costă maşina

Monopostul în care Michael Schumacher şi-a făcut debutul în Formula 1 a fost scos la vânzare.

Una dintre bijuteriile automobilismului, maşina în care legendarul Michael Schumacher debuta în 1991 în Formula 1, a fost scoasă la vânzare.

”El Kaiser” şi-a făcut debutul în Marele Circ într-o maşină a scuderiei lui Eddie Jordan. La 30 de ani distanţă, monopostul în care cel mai mare pilot din toate timpurile şi-a făcut prima apariţie în Formula 1, a fost scos la vânzare.

Modelul Jordan 191 costă 1.45 milioane euro, scrie La Sexta. Maşina de culoare verde smaralad are şasiul original şi motorul V8 pe care ”Schumi” îl folsea acum trei decenii. Pe lângă Jordan 191, norocosul cumpărător va primi volanul înrămat original şi un model semnat de şoferul german.

Acest monopost a fost primul care a cucerit de şapte ori titlul mondial. Pe Circuitul de Spa-Francorchamps, la acea vreme, un pilot german foarte tânăr avea să-l înlocuiască pe Bertrand Gachot în echipa GP din Iordania din Belgia. În ciuda unui debut nefericit, Schumacher s-a remarcat în ziua calificării, unde a reuşit să-l depăşească pe coechipierul său Andrea de Cesaris. În acel sezon, Benneton l-a observat şi l-a semnat pentru ultimele cinci curse. Restul e pură istorie...

Citeşte mai mult despre

comentarii: