image
Sursa foto: Profimedia Images

Creștere alarmantă a cazurilor noi de COVID-19 în rândul elevilor israelieni, la două săptămâni de la deschiderea școlilor

Ministerul Sănătății din Israel a declarat marți că 217 studenți și profesori din 31 de instituții de învățământ au fost diagnosticați cu coronavirus, adăugând că aproximativ 10.000 de persoane au intrat în carantină, la două săptămâni de la deschiderea școlilor, potrivit ziarului Haaretz, citat de digi24.ro.

Școlile din Be'er Sheva, Holon, Sderot, Rahat și Arara au fost închise marți dimineață, după ce profesorii și elevii au fost diagnosticați cu COVID-19. Mulți alți elevi au primit, marți, indicația să intre în carantină timp de 14 zile, inclusiv aproape 2.000 de elevi la un liceu din Beersheba, unde o fată a fost diagnosticată cu coronavirus.

Ministrul Educației, Yoav Gallant, a declarat luni că orice instituție în care se confirmă un caz COVID-19 va fi închisă imediat.

În plus, municipalitatea din Ierusalim a anunțat că toate activitățile extrașcolare care se desfășoară în instituțiile de învățământ din oraș sunt suspendate pe perioadă nedeterminată.

În Israel, școlile au fost redeschise pe 18 mai.

17.169 de persoane din Israel au fost testate până acum pozitiv pentru coronavirus, dintre care 285 au murit.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: