image
Sursa foto: stern.de

Telefoanele care emit cele mai multe radiații

Înainte de cele mai așteptate telefoane ale toamnei avem o listă cu cele care emit cele mai multe radiații. Surprinzător sau nu, mai toate mărcile populare sunt în clasament. Dar desigur că există și un top cu telefoane care emit puține radiații.

Pe final de august am aflat despre un scandal în care sunt implicate Samsung și Apple. Companiile sunt date în judecate pe motiv că telefoanele lor emit mai multe radiații decât informează cifrele oficiale. E vorba de telefoane ca iPhone 7, Galaxy S9, dar și mai noile iPhone X sau iPhone 8 Plus.

Acest top cu telefoane care emit cea mai mare doză de radiații radio ne arată că Xiaomi se apropie cel mai mult de limita admisă (sub 2 w/kg, adică 2 wați per kilogram). Xiaomi Mi A1 rămâne liber la 1,75 w/kg, deși poate nu-i de dorit să fie lider într-un așa clasament, scrie Playtech.ro.

radiatii multeradiatii multe

SAR e un acronim de la specific absorption rate (rata specifică de absorbție energie) și reprezintă cantitatea de energie corespunzătoare undelor de radiofrecvență absorbită de corp.

În clasamentul acesta mai sunt iPhone 7, Google Pixel 3 XL, Xiaomi Mi Mix 3, iPhone 8, dar și OnePlus 6T și Xperia XA2 Plus.

Care telefoane sunt mai sigure din punct de vedere al radiațiilor

radiatii putineradiatii putine

Conform clasamentului de mai sus, sunt destul de sigure: Galaxy Note 8, Axon Elite, dar și Galaxy Note 10 Plus, proaspăt lansat pe piață. Totodată, Galaxy A8 e în regulă, Galaxy M20, Nokia 71 și chiar Galaxy S8 Plus și Galaxy S10. Practic, Samsung domină acesst clasament.

În ceea ce privește rezultatele, trebuie să știi că SAR e măsurată atât pentru cap, cât și pentru corp. Problemele generale care pot apărea din cauza unei valori SAR prea mari sunt dureri de cap, oboseală, senzația de căldură în zona urechii (sau unde e ținut telefonul) și chiar senzații de iritare a pielii.

Datele de acum, pentru telefoane care emit cele mai multe radiații, clasamentul e bazat pe cifrele autorității germane Bundesamt für Strahlenschutz.

Noutăţile partenerilor

comentarii: