„Acum revin acasă o grămada de oameni din Diasporă. Aceasta poate fi atât o problemă, cât și o oportunitate. Trebuie să înțelegem că oferta de locuri de muncă din Europa foarte posibil că va fi mai îngustă decât era înainte de COVID-19. Și nu știm cât de repede își va reveni, respectiv avem un influx de conaționali care probabil sunt economic activi și, probabil, dacă vor apărea proiecte de infrastructură, vor fi foarte interesați de a avea un loc de muncă sănătos aici în țară”, a declarat Oleg Tofilat.

„Chiar dacă domnul Tofilat a menționat că întoarcerea în țară a unui flux de concetățeni poate să reprezinte o oportunitate, dar poate și să nu reprezinte o oportunitate din simplul motiv că aceștia, așa cum au venit, fix așa ar putea să plece. Ne gândim și noi la această oportunitate cum am putea să absorbim această forță de muncă în perioada de după criză”, a comentat directorul executiv al Confederației Naționale a Patronatelor din Republica Moldova, Vladislav Caminschi.

Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței online, organizată de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” cu tema „COVID-19: cum salvăm economia națională și pregătim terenul pentru o relansare post-criză?”.