image
Sursa foto: CSM/facebook

Cinci judecători scoși de sub urmărire penală în dosarul Laundromat, repuși în funcție; Își vor primi salariile pentru 4 ani

Consiliul Superior al Magistraturii a decis repunerea în funcție a cinci magistrați care au fost scoși de sub urmărire penală în dosarul „Laundromat” în luna septembrie, curent.

Este vorba de judecătorii care au fost anchetați pentru complicitate la spălarea banilor: Sergiu Lebediuc – judecător de la Judecătoria Chişinău, Serghei Popovici – judecător la Judecătoria Comrat, Serghei Gubenco – preşedintele Curții de Apel Comrat, Iurie Hârbu – judecător la Judecătoria Teleneşti și Gari Bivol, judecător la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani. Magistrații au fost suspendați din funcţie prin hotărârea CSM din 20 septembrie 2016.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis în cadrul ședinței de azi repunerea lor în funcție și achitarea salariilor pentru perioada în care au fost suspendați.

Amintim că 13 judecători care figurau în dosarul „Laundromat” au fost scoși de sub urmărire penală, luna trecută, dar Procuratura Anticorupție nu a informat presa despre acest lucru. Potrivit șefului interimar al Procuraturii Anticorupție, Serghei Gavajur, magistrații au fost scoși de sub urmărire, deoarece s-a constatat lipsa elementelor unei infracțiuni.

Acum patru ani, 16 magistrați au fost reținuți pentru că ar fi emis hotărâri ilegale în dosarul spălării a aproape 20 de miliarde de dolari prin intermediul judecătoriilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: