image
Sursa foto: foto simbol

Un tată își va petrece restul vieții după gratii, după ce și-a abuzat timp de doi ani fiicele minore

Un bărbat din nordul Republicii Moldova a fost condamnat la detenție pe viață după ce timp de doi ani la rând și-a abuzat și hărțuit sexual fiicele minore, rămase în grija sa.

Potrivit unui comunicat emis de serviciul de presă al PG, Sentința a fost dictată după ce Procuratura raionului Ocnița a demonstrat vina bărbatului pentru trei capete de acuzare: viol, acțiuni violente cu caracter sexual și hărțuire sexuală.

Potrivit probatoriului, în intervalul anilor 2018 – 2020, inculpatul și-a abuzat sexual fiica de 14 ani și a hărțuit-o pe sora acesteia de 11 ani.

Abuzurile bărbatului erau sistematice și au avut loc în timp ce mama fetelor era la muncă peste hotare, victimele rămânând în grija tatălui.

Adevărul a ieșit la iveală peste doi ani, când fetița mai mare i-a povestit bunicii despre calvarul prin care au trecut, iar femeia a anunțat oamenii legii. Pe acest caz a fost pornită imediat o cauză penală, iar agresorul a fost reținut și deținut în custodia statului până la pronunțarea verdictului.

Fiind audiat de procurori, bărbatul nu și-a recunoscut vina. Potrivit materialelor, inculpatul a mai fost în conflict cu legea, fiind anterior condamnat pentru acțiuni similare, comise față de soție.

Victimelor violenței sexuale le-a fost oferită asistență medicală, socială și consiliere psihologică în vederea reabilitării.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: