image
Sursa foto: podul.ro

Ludovic Orban, desemnat prim-ministru al României

Președintele României, Klaus Iohannis a anunțat, în urmă cu puțin timp, numele noului prim-ministru. Acesta este Ludovic Orban, președintele PNL. Anunțul a fost făcut în urma unei noi runde de consultări cu șefii partidelor de opoziție.

„După consultările cu partidele parlamentare am tras concluzia că se conturează un guvern în jurul PNL-ului”, a spus Klaus Iohannis, precizând că PNL a fost singurul dispus să își asume guvernarea.

Ludovic Orban i-a mulțumit președintelui Klaus Iohannis „pentru încrederea acordată pentru a forma un guvern într-o situație dificilă pentru România”.

Orban are, conform Constituției, o perioadă de 10 zile în care să decidă componența Guvernului, și să convingă partidele parlamentare să voteze învestirea Cabinetului. PNL are nevoie de 233 de voturi pentru a-și pune în funcție Executivul.

Precizăm că astăzi a avut loc o nouă rundă de consultări la palatul Cotroceni, la care au participat Ludovic Orban, Dan Barna și Kelemen Hunor. Fără susținerea formațiunilor care au votat moțiunea de cenzură, noul cabinet are șanse mici să treacă de parlament. Voturile de care depinde guvernul liberal sunt cele ale Pro România și ALDE.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: