image
Sursa foto: Nadejda Roscovanu

Platforma „Pentru Moldova”, din care fac parte și deputații Șor, insistă că este gata să înainteze un Guvern

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” anunță repetat că este gata să propună un Guvern despre care spune că va fi „capabil să scoată Republica Moldova din criză și să organizeze alegeri parlamentare anticipate libere și corecte”.

În opinia platformei din care fac parte deputații Partidului Șor și șapte neafiliați, hotărârea de astăzi a Curții Constituționale, prin care a respins sesizarea PAS privind posibilitatea autodizolvării Parlamentului, a demonstrat că „singura soluție pentru depășirea crizei guvernamentale este calea dialogului”.

Totodată, „Pentru Moldova” cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru a analiza situația creată și a identifica soluții.

Precizăm că și liderul PSRM, Igor Dodon, i-a cerut astăzi președintelui Maia Sandu să desemneze un premier până pe 1 februarie.

Amintim că din platforma „Pentru Moldova” fac parte deputații neafiliați Serghei Sârbu, Eleonora Graur, Ruxanda Glavan, Grigore Repeșciuc, Corneliu Padnevici, Elena Bacalu, Gheorghe Brașovschi și deputații fracțiunii Partidului Șor, Ilan Șor, Petru Jardan, Marina Tauber, Reghina Apostolova, Vadim Fotescu, Igor Himici, Denis Ulanov, Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: