image
Sursa foto: unimedia.info

Candu, despre curcanii chinuiți chiar în fața lui Plahotniuc: „Nu a fost un gest demn”

Vicepreședintele PD, Andrian Candu, afirmă că nu știe a cui a fost ideea și cine sunt cei care au chinuit cinci curcani în timpul manifestației organizate ieri de Partidul Democrat. Asta în timp ce totul s-a petrecut chiar sub ochii liderului partidului, Vladimir Plahotniuc.

„Nu cunosc acest subiect. N-am intrat în detaliu. Consider că nu a fost un gest demn. Nu trebuia să se întâmple așa ceva. Nu știu a cui a fost ideea și cine a realizat-o. Am verificat ulterior, înțeleg că curcanii sunt bine. Dar nu sunt de acord cu acst gest și îl condamn”, a spus astăzi Candu, solicitat de presă.

În timpul manifestaţiei de ieri, protestatarii în frunte cu șefii PD au pichetat clădirea Preşedinţiei unde în prezenţa poliţiei au fost aruncaţi peste gard mai mulţi curcani cu picioarele legate, care au suferit leziuni.

Apărătorii animalelor au condamnat cruzimea la care au fost supuși cei cinci curcani în timpul manifestației PD.

Gestul pare a fi rupt din tradițiile mafiei italiene, când oamenii sunt „însemnați” sau avertizați, prin capuri de animale moarte, mesajul transmis fiind „ești următorul”. Mai mulți jurnaliști și internauți au făcut asocierea cu așa-zisa „tradiție” a mafiei italiene.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: