Dincolo de ancheta propriu-zisă, în urma căreia se va afla cum și de ce s-a produs tragedia, presa engleză a mai scos la iveală un amănunt emoționant. Cei de la mirror.co.uk au publicat, în ediția de marți, 28 ianuarie 2020, informația potrivit căreia Vanessa, soția sa, nu se afla în elicopter dintr-un motiv extrem de întemeiat.

Se pare că între Kobe și Vanessa exista un acord scris, potrivit căruia cei doi soți n-ar fi avut voie să zboare în același timp cu elicopterul personal sau cu avionul, tocmai pentru a nu le lăsa orfane pe cele patru fetițe ale lor: Gianna, Natalia, Bianca și Capri, cea mai mică dintre ele, născută în iunie 2019.

Cei doi soți erau căsătoriți din 2001, dar, potrivit celor de la People, Vanessa nu a fost niciodată de acord să zboare alături de soțul ei, care prefera elicopterul pentru a evita mai ales aglomerația din Los Angeles. Nici măcar faptul că Bryant a folosit mereu același pilot, Ara Zobayan, nu a convins-o pe Vanessa să revină la sentimente mai bune față de acordul mai sus amintit. De altfel, însuși Kobe a precizat în trecut, că folosirea elicopterului nu era un moft, ci o cale de a evita haosul de pe șoselele LA-ului.