image
Sursa foto: jurnal.md

Alți angajați care s-au infectat cu Covid-19 la locul de muncă vor beneficia de indemnizații de 16.000 de lei

De indemnizația unică în valoare de 16 mii lei vor beneficia 2654 persoane, dintre care 1685 sunt personal medical, iar 969 sunt angajați din domeniile apărării, justiției, securității statului și altor autorități și instituții, anunță Guvernul.

Ministerul Finanțelor va aloca suma de 41,02 milioane de lei din Fondul de intervenție al Guvernului pentru acordarea indemnizațiilor unice în sumă de 16 mii lei personalului medical infectat cu Covid-19, precum și altor angajați care s-au infectat cu Covid-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu.

Autoritățile publice, în calitate de beneficiari ai mijloacelor financiare alocate, poartă responsabilitate pentru datele prezentate și vor întocmi, în modul stabilit, documentele necesare pentru finanțarea cheltuielilor respective prin intermediul instituțiilor în care persoanele activează.

Guvernul precizează că, Ministerul Finanțelor va asigura în continuare ca angajații din domeniul medical infectați cu Covid-19, precum și alți angajați care s-au infectat cu Covid-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, să beneficieze de această indemnizație.

Citeşte mai mult despre

comentarii: