image
Sursa foto: facebook.com/mariana.durlesteanu

Mariana Durleșteanu, preziceri apocaliptice: „Deficitul nu va fi de 14 miliarde, ci dublu; Țara poate intra în colaps”

Candidatul socialiștilor la funcția de premier, Mariana Durleșteanu, vine cu prognoze sumbre pentru Republica Moldova și spune că în mai puțin de jumătate de an țara ar putea intra în colaps financiar.

„NU reprezint NICIO formațiune politică și nu am solicitat aceasta poziție. Am acceptat propunerea în contextul situației fără precedent: criza politică, pandemică și economică. Atenționez că bugetul statului este sustenabil până în iunie 2021 și deficitul bugetar nu va fi de 14 mlrd de lei, ci dublu - respectiv țara poate intra în colaps financiar. Consider că Politicul existent trebuie să vină cu o Harta de Parcurs (road map) privind alegerile parlamentare anticipate, cu un proces clar cum vor fi declanșate, când vor fi și cum se gestionează țara în această perioadă. Vreau să văd clar ce cheltuieli se vor tăia sau de unde se vor găsi acele surse financiare ca să se asigure desfășurarea anticipatelor. Ce facem cu programul de vaccinare care nu este bugetat, cum se vor aloca cheltuieli pentru teste COVID-19 și pentru asigurarea cheltuielilor păturilor vulnerabile întru a supraviețui în această perioadă. Cum susținem mediul de afaceri? Moldova va avea o descreștere economică nu de 14% ci mult mai mare, deci cum se va asigura un buget al țării după iunie 2021?”, spune Mariana Durleșteanu, într-o postare pe social media.

De menționat că postarea a fost apreciată de exponenți ai socialiștilor și ai fostei guvernări, inclusiv Igor Dodon, deși atunci când reprezentanți ai opoziției atenționau cu privire la situația economică dezastruoasă erau calificați drept „teroriști politici”.

În postarea sa, Mariana Durleșteanu vine și cu sfaturi pentru Maia Sandu și toată clasa politică.

„Sugerez ca doamna Președinte să asigure un dialog cu toate fracțiunile întru a depăși această situație fără precedent și pentru a nu dezamăgi cetățenii de pretutindeni de Votul acordat. Politicul trebuie să se angajeze în gestionarea acestei crize prin menținerea Vectorului European al Moldovei, Program de urgență cu FMI și partenerii externi pentru asigurarea reformelor și suportului financiar, gestionarea crizei pandemice și economice. Fac un Apel către forțele politice: NU vă bateți joc de cetățeni! În curând nu va mai fi nici electorat și nici pe cine alege!”, a conchis Durleșteanu.

Citeşte mai mult despre

comentarii: