image
Sursa foto: bloomberg.com

Lukaşenko propune condusul tractorului ca remediu contra Covid-19

În Belarus, restaurantele sunt deschise, iar meciurile din campionatul intern de fotbal continuă să se joace, în vreme ce preşedintele Aleksandr Lukaşenko apreciază criza coronavirusului drept o „psihoză” şi propune, ca remediu contra Covid-19, condusul tractoarelor, informează AFP, preluată de Agerpres.

Belarus reprezintă, astfel, excepţia din Europa, cu un preşedinte care conduce un regim acuzat de asasinarea liderilor opoziţiei şi care refuză să blocheze în prezent ţara pentru a stopa pandemia de Covid-19.

Fostă republică sovietică, Belarusul înregistrează oficial doar 88 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus şi niciun deces.

De la debutul pandemiei, preşedintele Aleksandr Lukaşenko, aflat în funcţie din 1994, a refuzat adoptarea măsurilor de izolare, iar săptămâna trecută a denunţat o „psihoză” legată de noul coronavirus şi a afirmat că panica este mai periculoasă decât virusul în sine.

Preşedintele belarus a îndemnat populaţia (9,5 milioane de locuitori) să continue să muncească, să meargă la câmp, să conducă tractoarele produse local, întrucât „tractorul vindecă pe toată lumea”.

De asemenea, votca şi sauna se numără printre remediile considerate miraculoase de către Lukaşenko.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: