image
Sursa foto: jurnal.md/ Nadejda Roșcovanu

PAS nu exclude că va merge la CC și cere intervenția PG: „Dodon și Șor au transformat Parlamentul în peștera hoților”

Fracțiunea PAS nu exclude că va ataca legile votate ieri noaptea de către Parlament, acuzând coaliția nedeclarată PSRM-Șor că a încălcat Constituția.

„Ieri noaptea, Dodon și Șor au transformat Parlamentul în peștera tâlharilor și hoților. Au împărțit ceea ce nu le aparține, banii munciți ai cetățenilor. La unele sate le-au dat bani, la altele nu. Unii hoți s-au ales cu scheme. I-au mințint pe femieri când le-au spus că vor vota legea bugetului prin care vor indica sursa din care vor primi ajutor. Această coaliție aplică tactica „pământului pârjolit”. Dacă cred că vor merge în campanie, vor flutura cu acele legi votate cu încălcări și vor putea convinge cetățeanii, se înșeală amarnic”, a declarat liderul fracțiunii PAS, Igor Grosu.

Cei de la PAS au îndemnat și celelalte partide din Parlament să-și coordoneze acțiunile în cazul în care intenționează să depună vreo sesizare la Curtea Constituționale pe marginea acestor legi.

„Nu excludem că vom depune sesizări la Curtea Constituțională pe marginea acestor legi. Ar trebui să coordonăm acțiunile noastre cu alți colegi din Parlament, așa încât să nu ne călcăm pe picioare. Dacă depunem noi o sesizare pe o lege, nu este cazul să depună și ceilalți colegi și invers. Cert că nicidecum nu trebuie să lăsăm ca aceste legi adoptatea cu încălcarea Constituției să rămână in vigoare

Acesta l-a îndemnat pe procurorul general Alexandr Stoianoglo să intervină, acuzând că aseară, la Parlament, a fost un cumul de infracțiuni pe care le-au comis deputații: abuz în serviciu, delapidarea averii și uzurparea puterii de stat.

Briefing de presă, susținut de deputații Fracțiunii PAS, Blocul ACUM - 17 decembrie 2020

Briefing de presă, susținut de deputații Fracțiunii PAS, Blocul ACUM - 17 decembrie 2020 Publicată de Jurnal.md pe Joi, 17 decembrie 2020

Citeşte mai mult despre

PAS

Noutăţile partenerilor

comentarii: