image
Sursa foto: GettyImages

Testare anti-Covid în Italia: De şase ori mai mulţi italieni au dezvoltat anticorpi decât numărul cazurilor raportate

Numărul infectărilor cu noul coronavirus în Italia ar putea fi de şase ori mai mare decât cazurile raportate oficial. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de autorităţile sanitare şi de biroul de statistică Istat, care au cercetat pe un eșantion reprezentativ câți italieni au dezvoltat anticorpi, informează DPA, preluată de Agerpres.

Rezultatele studiului arată că 1,5 milioane de persoane (reprezentând 2,5% din populaţia Italiei) ar fi putut dezvolta anticorpi împotriva noului coronavirus, a raportat agenţia de presă italiană ANSA.

Autoritățile sanitare au testat 64.660 de persoane, care au fost alese pentru a forma un eşantion reprezentativ, între 15 mai şi 15 iulie.

Potrivit datelor oficiale ale Organizației Mondiale a Sănătății, 248.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în Italia, dintre care 35.000 au murit. Bilanțul oficial este de șase ori mai mic decât arată datele studiului publicat marți.

Acelaşi studiu arată şi că există diferenţe mari între regiunile Italiei în ceea ce priveşte existenţa anticorpilor, a raportat agenţia ANSA.

În Lombardia, regiunea din nordul ţării care a fost unul dintre epicentrele primului val al epidemiei de COVID-19, 7,5% din populaţie prezintă anticorpi, în timp ce în sudul Italiei acest procent este mai mic de 1%.

După vârful epidemiei din luna martie, numărul cazurilor noi depistate în fiecare săptămână a scăzut drastic în Italia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: