image
Sursa foto: border.gov.md

Acte false depistate la trecerea frontierei de stat: Ce au declarat șoferii la audieri

Polițiștii de frontieră cercetează doi șoferi de camion, ambii cetățeni ai Ucrainei, pentru deținerea și folosirea actelor oficiale false. Aceștia au fost identificați în ultimele 24 de ore, în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați.

În primul caz, șoferul a prezentat permisul de conducere, care ar fi emis de autoritățile competente ale Ucrainei, cu semne rezonabile de falsificare. La audieri, bărbatul a declarat că permisul l-ar fi obținut pe cale legală și nu cunoaște despre cele depistate. Persoanei nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, fiind înlăturată de la conducerea mijlocului de transport.

Al doilea șofer de camion a prezentat asigurarea auto „Cartea Verde” falsificată. Acesta urma să tranziteze teritoriul Republicii Moldova, din România în Ucraina. În declarații cetățeanul a menționat că responsabili de pachetul de documente pentru camion ar fi reprezentantul firmei transportatoare, unde este angajat. Șoferului i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat doar după ce a achiziționat o altă asigurare auto veridică.

Conform procedurilor legale, documentele falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei.

comentarii: