image
Sursa foto: NADEJDA ROSCOVANU

Dodon acuză Guvernul Sandu, care a căzut în noiembrie 2019, că nu a pregătit statul pentru pandemia covid

Igor Dodon susține că Guvernul Sandu, care a căzut pe 12 noiembrie 2019, nu a pregătit statul pentru pandemia covid-19, care a început în martie 2020.

Președintele în exercițiu Igor Dodon a ieșit astăzi într-un briefing, atacând-o dur pe contracandidata sa Maia Sandu. În discursul său, Dodon a învinuit Guvernul Sandu că nu a pregătit Republica Moldova pentru pandemia covid-19.

„Ce a făcut Guvernul Sandu pentru a pregăti ţara pentru pandemie, în afară de „optimizarea” spitalelor şi multiple licitaţii care au dus la aceea că nu aveam medicamente când am intrat în pandemie?”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că Guvernul Sandu a căzut pe 12 noiembrie 2019. Primul caz de covid-19 confirmat în Republica Moldova a fost înregistrat pe 7 martie 2020. Pe 17 martie în RM a fost declarată stare de urgență pentru o perioadă de 60 de zile, în legătură cu răspândirea virusului COVID-19. Decizia a fost adoptată de Parlament, după ce Guvernul a aprobat pe 16 martie o hotărâre în acest sens, la propunerea Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: