image
Sursa foto: Getty Images

Barcelona a refuzat 150 de milioane de euro pentru Ansu Fati, dar nu-i poate prelungi contractul

Ansu Fati a început excelent campionatul cu Barcelona. Are doar 17 ani, dar a fost omul meciului cu Villarreal, scor 4-0, iar discuţiile din jurul lui s-au înmulţit.

Speriaţi de faptul că Messi va pleca, totuşi, la finalul acestul campionat îi fac pe suporteri să spere că noua minune a clubului va fi fotbalistul în jurul căruia să fie reconstruită Barcelona.

Odată cu intrarea sa oficială pe lista jucătorilor de la prima echipă, clauza de eliberarea a lui Ansu Fati a urcat la 400 de milioane de euro. Doar că Bartomeu nu se va putea lăuda în momentul alegerilor din primăvara viitoare cu semnarea de către Fati a unui nou contract cu clubul, care să treacă de anul 2022.

Până la 18 ani, jucătorul nu poate semna contracte decât pe doi ani, abia apoi i se poate pune în faţă o înţelegere pe, să zicem, cinci ani.

Din informaţiile celor de la Marca, Barcelona are deja pregătit pentru Ansu Fati un contract de 10 milioane de euro pe an, dar trebuie să aştepte.

Datorită clauzei imense pe care jucătorul o are la 17 ani, Barca a putut să refuze oferta de 150 de milioane de euro primită în această vară, 125 de milioane plus 25 de milioane drept bonusuri.

Şi are răgaz până în ianuarie 2022 să pregătească o ofertă de nerefuzat pe care să i-o pună în faţă vedetei care se anunţă a fi Ansu Fati. Altfel, tânărul fotbalist va putea semna atunci cu orice echipă, iar peste doi ani să îmbrace tricoul altei mari grupări din Europa.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: