image
Sursa foto: Getty Images

Simon Kjaer vorbeşte pentru prima dată despre cum a trăit prăbuşirea lui Eriksen: ”Nu sunt un erou! ”

Simon Kjaer, căpitanul Danemarcei şi salvatorul lui Eriksen când acesta s-a prăbuşit la Euro, a discutat pentru prima dată despre cum a trăit evenimentul nefericit de la Campionatul European.

În meciul de debut al Danemarcei de la Euro, lumea fotbalului a fost la un pas de tragedie. Christian Eriksen s-a prăbuşit în prima repriză, după ce a suferit un stop cardio-respirator, şi a fost întins pe gazon, fără suflare, minute bune.

Colegul său şi căpitanul naţionalei, Simon Kjaer, a luat toate măsurile pentru a salva viaţa prietenului său. Când a văzut ce se întâmplase, acesta a chemat urgent echipa de medici, iniţial începând chiar el metodele de resuscitare, i-a făcut paravan lui Eriksen, pentru a nu putea fi văzut pe camere şi a consolat-o pe partenera starului de la Inter, care intrase disperată în teren.

Gândirea rapidă a fundaşului central de la AC Milan a făcut diferenţa în lupta lui Eriksen cu moartea, iar mijlocaşul central şi-a revenit complet între timp, deşi este neclar dacă va mai putea juca vreodată fotbal.

Vorbind pentru prima oară despre cum a trăit incidentul, Kjaer nu a vrut să accepte titulatura de ”erou”. Apărătorul consideră că doar şi-a făcut datoria şi a afirmat că singurul lucru ce mai contează este că decarul naţionalei daneze este în regulă acum.

"Momentul acela va fi parte din mine toată viaţa. Nu sunt un erou! Am făcut pur şi simplu ce trebuia să fac, fără să mă gândesc, aşa cum ar fi făcut oricine. A fost un efort de echipă. Singurul lucru care contează e că Christian e bine în momentul de faţă. Am intervenit fără să mă gândesc.

M-a ghidat instinctul şi am făcut ce trebuia, în mod automat. A fost pentru prima dată când am fost pus într-o situaţie de genul, sper să fie şi ultima. Doctorii au fost foarte buni, au intervenit imediat, dar este esenţial să ştii ce ai de făcut în astfel de momente. Poate salva o viaţă", a declarat Simon Kjaer, într-un interviu cu presa din Italia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: