image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Directorul Institutului Diplomatic Român: „Maia Sandu anunță o epocă nouă; Are o sarcină dificilă, dar și mult sprijin”

Maia Sandu este primul președinte de factură occidentală pe care Republica Moldova îl are, ceea ce constituie o mare diferență între dânsa și toți ceilalți președinți ai RM. Declarația îi aparține directorului Institutului Diplomatic Român, Iulian Fota, care mai crede că „Maia Sandu anunță o epocă nouă în dezvoltarea RM”.

„Maia Sandu este primul președinte de factură occidentală pe care Republica Moldova îl are. Doamna Sandu este cu pregătire și experiență occidentală, a muncit în Occident, aici este o mare diferență între dânsa și toți ceilalți președinți ai RM. De aceea îmi place să cred că doamna Maia Sandu anunță o epocă nouă, o etapă nouă în dezvoltarea RM”, a declarat Iulian Fota, într-un interviu pentru Digi24.

Referindu-se la vizita de astăzi a președintelui român Klaus Iohannis la Chișinău, Iulian Fota a declarat că speră ca dialogul dintre cei doi șefi de stat să fie unul substanțial „pentru că RM are mare nevoie de dezvoltare și modernizare”, dar și că România are tot interesul să ajute RM.

„Acest lucru este, fără dubii, și în favoarea noastră. Toți ne dorim vecini stabili, prosperi, democratici. Fiindu-le lor bine, ne va fi și nouă mai bine. Chișinăul este pe orbită europeană de mult timp. RM este o țară de cultură europeană, dar din punct de vedere politic au fost mari perioade de regres, cum e cea sub președinția lui Igor Dodon. În acest moment, RM e printre statele cu cea mai fragilă statalitate dintre cele care au constituit Uniunea Sovietică. Eu cred că Maia Sandu are în față o sarcină foarte dificilă, care ar copleși pe oricine, dar pe de altă parte, Maia Sandu nu este singură. E foarte multă lume de bună credință în RM care este de partea dânsei, sunt instituții care încearcă și să străduiesc să clădească statalitatea în RM și cred că o vor ajuta și este foarte mult sprijin din partea Occidentului pentru a ajuta această țară”, a mai punctat directorul Institutului Diplomatic Român.

Noutăţile partenerilor

comentarii: