image
Sursa foto: Profimedia

Performanța reușită de Vinicius Junior, după golul din finala Champions League cu Liverpool

Real Madrid a câștigat trofeul UEFA Champions League, după 1-0 cu Liverpool în finală, grație reușitei semnate de Vinicius Junior (21 de ani), în minutul 59.

Brazilianul a fost găsit perfect de Federico Valverde în careul celor Liverpool. Pasa filtrantă a uruguayanului l-a avut ca țintă pe Vinicius Junior, care a împins din șase metri mingea în poarta lui Allison.

Vincius Junior este singurul jucător sud-american sub 21 de ani care reușește să fie implicat în 10 goluri ale echipei sale într-un sezon de Champions League. Brazilianul a reușit patru goluri și șase pase decisive în acest sezon al celei mai urmărite competiții de fotbal intercluburi.

Vincius este singurul jucător care reușește acest lucru din sezonul 2008-2009 încoace. În acel sezon competițional, Leo Messi reușea să fie implicat în 14 goluri. Acesta înscria de nouă ori pentru FC Barcelona și reușea să ofere cinci pase decisive.

Vinicius a marcat sau a pasat decisiv în toate meciurile celor de la Real Madrid din fazele eliminatorii ale UEFA Champions League.

În urma reușitei semnate de Vinicius Junior în a doua repriză a meciului cu Liverpool, Real Madrid și-a adjudecat al 14-lea trofeu UEFA Champions League din istorie.

Astfel, după acest triumf al lui Real Madrid, scorul duelurilor directe dintre Carlo Ancelotii și Jurgen Klopp este acum de 4-3 în favoarea italianului. De asemenea, patru meciuri s-au încheiat la egalitate între cei doi tehnicieni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: