image
Sursa foto: libertatea.ro

Ministrul german al Educației susține purtarea măștii sanitare la școală

Ministrul german al Educaţiei, Anja Karliczek, pledează pentru folosirea măştii la şcoală, înainte de apropiata reluare a cursurilor în mai multe landuri, care adoptă fiecare propriile măsuri de protecţie în contextul pandemiei de coronavirus, relatează Die Welt.

Oficialul consideră că impunerea purtării măştii este ”rezonabilă”, deoarece în multe şcoli nu va fi posibil să se impună, în practică, regula distanţei fizice.

Pentru a face acest lucru, ar trebui să se ”limiteze” orele de clasă, ceea ce nu este de dorit, explică Karliczek, în ediția de duminică a ziarului ”Die Welt”. Cursurile şcolare se vor relua în Germania pe etape, conform practicii obişnuite din această ţară şi calendarului şcolar diferit al fiecăruia din cele 16 landuri.

Autorităţile capitalei federale care este oraş-stat, precum şi cele bavareze, au impus utilizarea măştii în spaţiile şcolare comune, precum culoarele şi curtea şcolii. Pe de altă parte, în interiorul sălilor de clasă, elevii sunt scutiţi de această obligaţie dacă se asigură distanţa necesară între bănci.

Noutăţile partenerilor

comentarii: