image
Sursa foto: Getty Images

Real Madrid, OUT din Liga Campionilor: Vestea ŞOC venită în plin campionat

Real Madrid este obligată să obţină peste 150 de milioane de euro din vânzarea de jucători, în această iarnă, pentru a nu fi sancţionată de UEFA.

După ce a realizat transferuri de peste 300 de milioane de euro, Real Madrid trebuie să şi vândă pentru a echilibra balanţa financiară. În caz contrar, riscă să încalce Fair-Play-ul Financiar (FFP) impus de UEFA, iar sancţiunile pot duce până la excluderea din cupele europene. Printr-o situaţie similară a trecut, sezonul trecut, formaţia italiană AC Milan, pe care UEFA a exclus-o din Europa League din acelaşi motiv.

Principalii vizaţi pentru vânzare sunt columbianul James Rodriguez şi galezul Gareth Bale, al căror viitor în tricoul madrilenilor este incert de mai bine de două sezoane. În ei stau toate speranţele formaţiei lui Zinedine Zidane pentru a se evita sancţiunile UEFA.

Din acest motiv, Zinedine Zidane pare dispus să le ofere mai multe şanse tinerilor Vinicius Junior şi Rodrygo, fără a mai căuta alte alternative în ofensivă pe piaţa transferurilor.

Achiziţii în vara lui 2019:

Eden Hazard - 100 milioane de euro

Luka Jovic - 60 mil.

Eder Militao - 50 mil.

Ferland Mendy - 48 mil.

Rodrygo - 45 mil.

Alberto Soro - 2.5 mil.

Total - 305 milioane de euro.

Vânzări în vara lui 2019

Mateo Kovacic - 45 mil.

Marcos Llorente - 30 mil.

Raul de Tomas - 20 mil.

Theo Hernandez - 20 mil.

Keylor Navas - 15 mil

Total - 130 milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: