image
Sursa foto: Jurnal.md

Adrian Candu: „Am vorbit cu soția lui Ștefan Gațcan, ne-a spus că nu știe nimic despre soțul ei deja timp de șapte ore”

Deputatul Vladimir Cebotari a declarat că Ștefan Gațcan a fost scos de la Președinție pe o altă poartă. „Automobilul domnului Gațcan este în parcarea Parlamentului. Domnul Gațcan a fost scos pe un câmp și obligat să facă un video precum că este bine”, a spus Cebotari. Totodată deputatul a menționat că familia lui Ștefan Gațcan a fost amenințată.

„Ne-am făcut concluzii cum acest regim lucrează și cum poate să impună oamenii să ia deciziile de care au nevoie spunându-le că le taie gâtul la copii și la soție”, a mai spus Cebotari.

La rândul său Adrian Candu a declarat că a vorbit cu soția lui Ștefan Gațcan care i-a confirmat că nu știe nimic despre locul aflării soțului ei deja timp de șapte ore.

Liderul grupului Pro-Moldova, a relatat azi că deputatul Ștefan Gațcan a depus dimineață plângere la Procuratura Generală în legătură cu intimidările la care a fost supus ieri de către deputații socialiști, inclusiv protestul cu coroane funerare de la poarta instituției medicale pe care a fondat-o.

Ulterior Ștefan Gațcan urma să ajungă la Comisia protecție socială, sănătate și familie din care face parte și unde urma să fie discutată moțiunea de cenzură împotriva ministrului Sănătății. La ora 10:00 s-a pornit la Comisie, pe drum însă a fost acostat de socialiști, a fost dus într-un birou, unde a fost ținut vreo trei ore. „Nu am putut lua legătura cu dumnealui pentru că între timp a fost adus la președinție unde am stat mai bine de o oră și nu am putut intra, deși noi, deputații avem dreptul să intrăm în orice instituție publică” a spus Andrian Candu.

Liderul Pro Moldova a mai adăugat că în opinia sa, deputatul Ștefan Gațcan a fost impus prin constrângeri și intimidare să scrie acea cerere prin care renunță la mandat. „Am chemat poliția și facem apel la comunitatea diplomatică. Unde s-a mai văzut ca un deputat să fie adus cu forța la președinție.” a mai spus Candu.

În context, liderul Pro Moldova a spus că încearcă să obțină informații de pe camerele video ale Parlamentului din care se vede că deputatul Ștefan Gațcan a fost reținut de cei șase deputați socialiști. „Deținem informații că se incearcă distrugerea acestor imagini. Am telefonat-o pe președinta Parlamentului, Zinaida Greceanâi și mi-a spus că ea nu știe ce se întâmplă”, a mai precizat Candu.

Între timp președinția a reacționat. Șefa serviciului de presă, Carmena Sterpu a anunțat că deputatul Ștefan Gațcan nu este și nici nu a fost în interiorul instituției. Declarația a fost făcut cu puțin timp înnainte ca deputatul Ștefan Gațcan să apară într-o vie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: