image
Sursa foto: Jurnal.md

Fosta angajată a Moldindconbank Olga Punga, arestată pe dosar politic, a fost eliberată de instanță

Judecătorii au decis eliberarea din arest a Olgăi Punga, condamnată la opt ani și șase luni de închisoare într-un dosar de escrocherie în proporții deosebit de mari, care ar fi fost deschis pe criterii politice. Despre decizia instanței a anunțat avocatul acesteia, Victor Muntean.

„Astazi Judecătoria Hâncesti a admis demersul Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, privind suspendarea executärii sentinței în privința Olgăi Punga urmare a inițierii revizuirii dosarului ei penal. Olga Punga urmează să fie eliberată imediat din penitenciarul Rusca, după o perioadă de trei ani și cinci luni de detenție”, a menționat avocatul Victor Muntean într-o postare pe facebook.

Potrivit acestuia, pe numele Olgăi Punga a fost deschis un dosar penal pe criterii politice într-un proces abuziv, ilegal, cu ușile închise, în semn de răzbunare pentru că nu a depus depoziții cerute de procurori împotriva lui Veaceslav Platon.

Amintim că la data de 9 iunie curent, Procuratura Generală a anunțat că nouă dosare din cele 38 pretinse politice au fost clasate. Tot atunci, Procuratura a deschis procedura de revizuire a procesului penal în privința Olgăi Punga și a inițiat procedura de suspendare a executării pedepsei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: