image
Sursa foto: Andrew Fosker/REX/Shutterstock

Eric Clapton îi dedică un cântec lui DJ Avicii pe albumul său de Crăciun

Cântăreţul şi chitaristul britanic Eric Clapton îi aduce un omagiu lui DJ Avicii, decedat în aprilie, şi îi dedică melodia "Jingle Bells" pe viitorul său disc "Happy Xmas" care va fi lansat pe 12 octombrie.

Ca şi producătorul de muzică electronică, viaţa interpretului piesei "Layla" a fost marcată de depedenţa de alcool şi droguri.

Printre cele 12 piese de pe disc, "Jingle Bells (In Memory of Avicii)" este un omagiu explicit adus DJ-ului suedez, decedat în aprilie, notează News.ro.

De-a lungul ultimilor ani, Avicii a vorbit despre problemele sale de sănătate din cauza consumului excesiv de alcool. Clapton, care a dus o viaţă haotică de-a lungul a aproape 20 de ani, ar fi putut avea un destin similar.

"În cele mai rele momente ale vieţii mele singurul motiv pentru care nu m-am sinucis a fost faptul că ştiam că nu mai puteam bea dacă eram mort", a scris muzicianul în autobiografia publicată în 2007. Alcoolul a fost singurul lucru care justifica viaţa mea şi ideea că oamenii pot încerca să-mi ia sticla din mâini era atât de insuportabilă încât am continuat să beau (...)". Fostul lider al formaţiei Cream a reuşit să se oprească după un sejur la Centrul de dezintoxicare Crossroads, aflat pe Insula Antigua.

Cântecul dedicat lui Avicii este "Jingle Bells", de James Pierpont, reinterpretat în manieră blues.

"Discul îmbină piese clasice de Crăciun, recunoscute, cu titluri mai puţin cunoscute precum un nou cântec original "For Love On Christmas Day", a scris Clapton pe Facebook. "Aveam în minte că aceste cântece de iarnă pot fi refăcute într-o manieră blues", a precizat el.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: