image
Sursa foto: cnews.fr

„Trebuie să încetăm să credem că virusul afectează doar vârstnici”; Detalii despre cea mai tânără victimă răpusă de COVID-19

Julie A., 16 ani, cea mai tânără victimă a pandemiei de Covid-19 și prima minoră de la începutul epidemiei în Franța, a murit în noaptea de marți spre miercuri, la Spitalul Necker din Paris.

„Trebuie să încetăm să credem că acest virusafectează doar vârstnicii. Nimeni nu este invincibil în fața acestui virus mutant", a spus sora mai mare a tinerei decedate.

Sora victimei a povestit că totul s-a întâmplat foarte repede. „Julie tocmai a avut o tuse ușoară săptămâna trecută. S-a înrăutățit în acest weekend cu mucus și luni am fost să vedem un medic generalist. Atunci a fost diagnosticată cu tulburări respiratorii. Nicio boală preexistentă”, spune sora ei.

Pentru AFP, mama sa, Sabine, a spus că testele pentru Covid-19 au fost mai întâi negative, apoi o ultimă probă a ieșit pozitivă, transmite francetvinfo.fr.

„Informațiile referitoare la această tânără sunt importante, deoarece formele severe la subiecții tineri sunt extrem de rare. Apar din când în când din mai multe motive. O vedem în special în anumite infecții virale cu forme excepționale extrem de severe”, a subliniat directorul general al Departamentului francez al Sănătăţii, Jérôme Salomon. În Franța, cel mai recent număr de decese este de 1.696 de decese înregistrate în spitale de la începutul epidemiei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: