„Trebuie să încetăm să credem că acest virusafectează doar vârstnicii. Nimeni nu este invincibil în fața acestui virus mutant", a spus sora mai mare a tinerei decedate.

Sora victimei a povestit că totul s-a întâmplat foarte repede. „Julie tocmai a avut o tuse ușoară săptămâna trecută. S-a înrăutățit în acest weekend cu mucus și luni am fost să vedem un medic generalist. Atunci a fost diagnosticată cu tulburări respiratorii. Nicio boală preexistentă”, spune sora ei.

Pentru AFP, mama sa, Sabine, a spus că testele pentru Covid-19 au fost mai întâi negative, apoi o ultimă probă a ieșit pozitivă, transmite francetvinfo.fr.

„Informațiile referitoare la această tânără sunt importante, deoarece formele severe la subiecții tineri sunt extrem de rare. Apar din când în când din mai multe motive. O vedem în special în anumite infecții virale cu forme excepționale extrem de severe”, a subliniat directorul general al Departamentului francez al Sănătăţii, Jérôme Salomon. În Franța, cel mai recent număr de decese este de 1.696 de decese înregistrate în spitale de la începutul epidemiei.