image
Sursa foto: CBS NEWS

Copilul de 9 ani, acuzat în SUA de omor în masă după ce a ucis cinci oameni, dus pentru prima dată în sala de judecată

Un băiat de 9 ani acuzat că a incendiat intenționat casa familie sale și a ucis cinci membri a fost dus, luni, în fața unei instanțe de judecată din Illinois. Kyle Alwood a fost acuzat de cinci infracțiuni de omor deosebit de grav, dar și de incediere, distrugere prin incendiere. Procurorii spun că, în luna aprilie, băiatul a provocat incendiul cu intenția de a-și ucide familia, potrivit digi24.ro.

Corespondentul CBS NEWS, Errol Barnett, a fost în sala de judecată, unde un magistrat a stabilit acuzațiile împotriva băiatului. Barnett a spus că băiatul abia ajungea cu bărbia la masă, iar picioarele nu ajungeau la podea. În timpul procesului, avocatul lui Kyle Alwood a trebuit să îi explice unii dintre termenii pe care i-a folosit judecătorul, inclusiv cuvintele precum „pretins”, „incendiu” și „reședință”.

Kyle a părăsit sala de judecată în lacrimi, cu brațele încrucișate, escortat de bunicul său patern, a mai transmis corespondentul CBS.

După incendiu, mama lui Kyle, Katie Alwood, a fost internată într-un spital din Chicago, fiind tratată pentru probleme medicale nespecificate. Recent, femeia a primit un ordin judecătoresc prin care i se interzice să mai vorbească despre acest caz.

Katie făcut declarații pentru CBS la scurt timp după incident și și-a apărat plângând fiul. „Toată lumea îl privește ca pe un fel de monstru, dar nu este. Oamenii mai fac greșeli... Da, a fost o tragedie oribilă, dar nu înseamnă că trebuie să-l omorâm”, a spus femeia.

Victimele erau membri ai familiei: ceilalți doi copii Alwood - Daemeon și Ariel - (1 și 2 ani), bunica - Kathryn Murray (69 de ani), logodnicul lui Katie - Jason Wall (34 de ani) și o nepoată - Rose Alwood (2 ani). Katie Alwood era în casă când a izbucnit incendiul. Majoritatea victimelor dormeau și Katie a reușit doar să se salveze pe ea.

CBS NEWSCBS NEWS

„Am stat la fereastră și am strigat la copii mei că îmi pare rău că nu îi pot salva", a spus Katie Alwood.

Alwood a spus că fiul ei a fost diagnosticat recent cu o formă de schizofrenie, ADHD și tulburare bipolară, dar că este un băiat iubitor care merită o a doua șansă.

Samantha, sora lui Katie și mătușa lui Kyle, își dorește ca nepotul ei să fie pedepsit. „Cred că ar trebui să fie dus undeva până la vârsta legală și apoi să fie dus la închisoare. În final, el chiar știa ce face”, a spus femeia.

Gloria Browne-Marshall, profesoară de drept constituțional la John Jay College, a declarat că acuzația de omor formulată împotriva unui copil este un abuz de putere din partea procurorului.

„Este dificil să înțelegi cum un copil de 9 ani ar avea discernământul necesar pentru a înțelege că o acțiune a sa poate provoca moarte”, a spus Browne-Marshall.

Katye Alwood a spus că fiul ei merită să plătească pentru presupusele sale acțiuni, dar că familia a suferit deja suficient. Femeia a mai spus, de asemenea, că își iartă fiul și că îl iubește.

Procurorul a declarat pentru CBS News că își menține decizia de a formula acuzații de omor, dar este de așteptat ca băiatul să rămână sub probațiune. Mama speră că judecătorul are în vedere și starea mentală a lui Kyle.

Pe data de 22 noiembrie sunt programate audierile dinaintea procesului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: