Astfel, participanții la aceste seminare au avut parte nu doar de lecții teoretice privind tacticile și tehnica de identificare a automobilelor sustrase și părții componente ale acestora, dar și de lecții practice.

border.gov.mdborder.gov.md

În acest sens, prezentarea și analiza unor aspecte asupra vehiculelor, la care trebuie să fie cu o atenție deosebită angajatul Poliției de Frontieră, s-a realizat chiar la linia de control al trecerii frontierei de stat. Mai multe mijloace de transport au fost supuse unor verificări suplimentare. La acest nivel, experții austrieci s-au împărtășit cu experiența și au venit cu propuneri de îmbunătățire a acțiunilor de lucru, care cu certitudine vor ajuta la contracarea infracțiunilor de trafic cu autovehiculele sustrase din statele membre UE.

border.gov.mdborder.gov.md

La fel, s-a trecut în revistă și subiecte ce vizează lucrul în echipă pe informația operativă, modalitățile de documentare a grupărilor criminale internaționale specializate pe trafic ilicit de autovehicule, cadrul legislativ-normativ în vigoare, etc.

border.gov.mdborder.gov.md

Seminarele au fost organizate în scopul sporirii capacităților profesionale și eficientizării acțiunilor pe linia prevenirii și combaterii introducerii pe teritoriul Republicii Moldova a autovehiculelor sustrase din statele membre al Uniunii Europene.