image
Sursa foto: border.gov.md

Polițiștii de frontieră, mai abili în identificarea mașinilor cu datele agregatelor falsificate

Pe parcursul săptămânii trecute, în Direcțiile regionale ale Poliției de Frontieră, SUD, EST și VEST, s-au desfășurat mai multe instruiri a polițiștilor de frontieră pe activitatea de identificare a mijloacelor de transport cu datele agregatelor falsificate. Instuirile au fost susținute de experți calificați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Austriei.

Astfel, participanții la aceste seminare au avut parte nu doar de lecții teoretice privind tacticile și tehnica de identificare a automobilelor sustrase și părții componente ale acestora, dar și de lecții practice.

border.gov.mdborder.gov.md

În acest sens, prezentarea și analiza unor aspecte asupra vehiculelor, la care trebuie să fie cu o atenție deosebită angajatul Poliției de Frontieră, s-a realizat chiar la linia de control al trecerii frontierei de stat. Mai multe mijloace de transport au fost supuse unor verificări suplimentare. La acest nivel, experții austrieci s-au împărtășit cu experiența și au venit cu propuneri de îmbunătățire a acțiunilor de lucru, care cu certitudine vor ajuta la contracarea infracțiunilor de trafic cu autovehiculele sustrase din statele membre UE.

border.gov.mdborder.gov.md

La fel, s-a trecut în revistă și subiecte ce vizează lucrul în echipă pe informația operativă, modalitățile de documentare a grupărilor criminale internaționale specializate pe trafic ilicit de autovehicule, cadrul legislativ-normativ în vigoare, etc.

border.gov.mdborder.gov.md

Seminarele au fost organizate în scopul sporirii capacităților profesionale și eficientizării acțiunilor pe linia prevenirii și combaterii introducerii pe teritoriul Republicii Moldova a autovehiculelor sustrase din statele membre al Uniunii Europene.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: