image
Sursa foto: jurnal.md

Judecător constituțional, către Vasile Bolea: „Ce mesaj transmiteți poporului, dacă deputații nu se prezintă la muncă?”

Întrebare incomodă pentru deputatul PSRM Vasile Bolea care, la ședința de astăzi a Curții Constituționale, a justificat lipsa coaliției de guvernare la ultima ședință a Parlamentului prin faptul că legislatorilor le-a fost frică să nu se infecteze cu COVID-19.

„Ați invocat pericolul infectării cu COVID-19. Dacă mâine alți cetățeni care sunt polițiști, brutari sau medici, de exemplu, ne spun că nu ies la muncă, pentru că deputații nu își fac datoria. Ce mesaj transmiteți poporului? Suntem toți cu mănuși, măști, păstrăm distanța socială”, a comentat judecătoarea Liuba Șova.

„Eu nu transmit acest mesaj cetățenilor. Ca și președinte al Comisiei Juridice sunt la serviciu. Fiecare deputat răspunde pentru sine”, a fost răspunsul lui Vasile Bolea.

Amintim că ședința Parlamentului în cadrul căreia urma să fie examinată legea anticriză a fost boicotată de către deputații PSRM și ai PD. Ulterior, aceștia au anunțat că, prin lipsa majorității parlamentare, s-a demonstrat voința politică a deputaților și legile au intrat în vigoare. Totodată, deputații au anunțat că nu au venit la muncă pentru a nu se expune riscului de a se infecta cu noul coronavirus.

Noutăţile partenerilor

comentarii: