image
Sursa foto: Reuters

Pentagon: Desfășurările militare ale Rusiei la granița cu Ucraina sunt mai mari decât cele dinaintea anexării Crimeii

Pentagonul atrage atenția că desfășurările militare ale Rusiei la granița cu Ucraina sunt în acest moment mai mari decât cele dinaintea anexării Crimeii (2014), și continuă să crească constant.

„Este cea mai amplă desfăşurare de trupe de la cea din 2014, despre care știm că a fost urmată de încălcarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

“Continuăm să vedem această acumulare de forțe. Solicităm Rusiei să înceteze aceste provocări și să contribuie la o mai bună securitate și stabilitate în acea regiune. Pot face asta începând să fie mai transparenți cu privire la intențiile lor și la toată această desfășurare. Moscova susține că este vorba despre exerciţii militare, dar nu ne este foarte clar că acesta este obiectivul”, a mai adăugat acesta, scrie Biziday.ro.

Luni, și șeful diplomației UE a avertizat că “Rusia a adus 150 de mii de militari la frontiera cu Ucraina și a instalat numeroase spitale de campanie, iar în aceste condiții, riscul de escaladare a conflictului este evident”.

Tensiunile s-au intensificat în estul Ucrainei, în ultimele săptămâni, într-o zonă unde armata s-a luptat cu separatiștii susținuți de Rusia timp de 7 ani.

Aceste noi tensiuni vin după o perioadă de pace. Recent, despre prezența militară la granița cu Ucraina, ministrul rus de Externe a spus că ”este un răspuns la acțiunile NATO și vom continua să facem exerciții pentru încă două săptămâni”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: