Procurorii, împreună cu ofițerii de poliție din raionul Ștefan Vodă, au depistat mai întâi cadavrul unui bărbat anterior declarat dispărut fără veste, îngropat în aceeași grădină în care a fost îngropată și victima unui alt omor comis luni, 9 septembrie, caz mediatizat și de presă.

Omorât cu un cuțit și o piatră

Făptașul era în stare de ebrietate, la domiciliul său, unde în urma unui conflict cu victima cu care era în relații ostile i-a aplicat victimei multiple lovituri cu un cuțit și o piatră. Bărbatul a decedat pe loc. Ulterior, cadavrul a fost îngropat de către agresor în grădina acestuia. Cadavrul a fost depistat cu un cuțit înfipt în spate și cu o frânghie metalică în jurul gâtului.

Două cadavre îngropate în aceeași grădină

Pentru ca să asigure caracterul deplin al urmăririi penale, procurorii le-au solicitat ofițerilor de poliție să verifice dacă au fost implicate și alte persoane în comiterea omorului. În context, a fost obținută informația că în aceeași grădină a mai fost îngropat un cadavru, fapt care s-a adeverit. Mai mult, este cunoscută și identitatea acestei persoane, care anterior fusese declarată dispărută.

Potrivit datelor preliminare, bănuitul în omorul celei de-a doua victime este o rudă apropiată primei victime, cadavrul căreia a fost îngropat în aceeași grădină.

La această etapă se întreprind toate acțiunile de urmărire penală posibile pentru elucidarea minuțioasă a ambelor cauze penale.