image
Sursa foto: Jurnal TV

Vocile Democrației, la Ialoveni: Oamenii habar n-au ce înseamnă sistemul mixt de vot

Deși până la alegerea unui nou parlament au rămas doar două luni, puțini oameni au intrat în miezul problemei. Unii nu au habar ce înseamnă sistemul mixt de vot, iar mulți aud pentru prima oară, de la jurnaliști, aceste cuvinte. Chiar dacă se află aproape de Chișinău, locuitorii din Ialoveni cunosc prea puține lucruri despre viitorul scrutin. Urmează un nou reportaj în cadrul campaniei „Vocile democrației”, sprijinit de Ambasada Statelor Unite ale Americii.

Drumul campaniei Jurnal TV „Vocile democrației” a ajuns într-un alt raion din centrul țării. La Ialoveni jurnaliștii au încercat să afle de la oameni ce cunosc despre noua procedură de vot care o vor pune în aplicare în dat de 24 februarie. Mulți dintre cei chestionați n-au habar de ceea ce prevede sistemul electoral mixt, iar oamenii care au auzit câte ceva despre sistemul mixt nu cred că este un lucru bun.

Echipa Jurnal TV a bătut și pe la ușile sediilor partidelor, pentru a afla ce candidați vor avea pe cele două circumscripții din Ialoveni, dar puțini au fost cei care au vrut să vorbească. Jurnaliștii au încercat să discute și cu reprezentanții Organizației Raionale a Partidului Șor, însă nimeni nu a dorit să vorbească, îndemnând reprezentanții presei să părăseascî oficiul formațiunii. Dornici de vorbă au fost însă unii simpatizanți ai partidului.

A refuzat să discute cu echipa Jurnal TV și președinta Organizației Raionale a Partidului Socialiștilor, Ludmila Onu.

În schimb, ușa sediului Organizației Raionale a Partidului Democrat a fost găsită încuiată.

Desemnarea candidaților pentru funcția de deputat și înregistrarea acestora în calitate de concurenți electorali va începe miercuri, 26 decembrie. Campania electorală va demara însă pe 25 ianuarie 2019, cu o lună înaintea alegerilor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: