image
Sursa foto: Jurnal.md

Reacția PSRM, la decizia Curții Constituționale: „Este o decizie politizată”

Partidul Socialiștilor consideră că hotărârea Curții Constituționale cu privire la Legea privind funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova, este politizată.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova anunță că intenționează să re-inițieze adoptarea Legii privind funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova în Parlament, se arată într-un comunicat al partidului.

PSRM consideră că decizia CC este influențată politic și nu corespunde cu spiritul statului de drept.

„ Atunci când a fost luată decizia asupra Legii privind funcționarea limbilor, judecătorii Curții Constituționale au creat o situație flagrantă care a contribuit la încălcarea drepturilor cetățenilor Republicii Moldova, creând inegalități și divizînd oamenii în funcție de limbă și etnie. Prin decizia sa, Curtea Constituțională readuce țara noastră în atmosfera de ură interetnică de la sfârșitul anilor '80 - începutul anilor '90. Decizia Curții Constituționale va avea cel mai negativ impact asupra procesului de soluționare a problemei transnistrene, aprofundând neîncrederea între cele două maluri ale Nistrului”, se mai spune în comunicat

Amintim că azi Curtea Constituțională a anulat legea cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul RM votată de coaliția nedeclarată PSRM - Șor. Curtea Constituțională a stabilit că tratamentul preferențial al limbii ruse, în comparație cu celelalte limbi ale minorităților etnice, prin poziționarea ei la nivelul limbii de stat contravine Constituției.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: