image
Sursa foto: captură video

Neînțelegere la Primăria Colonița: Oamenii din sat au blocat ședința consiliului, unde trebuia să fie ales un nou primar

Satul Colonița fierbe! Poliția a fost nevoită să intervină, după ce mai mulți săteni au blocat accesul în sala de ședințe a consiliului local, în cadrul căreia urma să fie discutată suspendarea din funcție a primăriței Angela Zaporojan și numirea unui interimar. Cei nemulțumiți îi acuză pe aleșii liberali că vor să o aducă în fruntea administrației pe Lidia Ghimpu. Liberalii spun că acuzațiile sătenilor sunt lipsite de logică.

Zeci de oameni au baricadat intrarea în sala de ședințe a primăriei Colonița, pentru a nu le permite liberalilor să voteze candidatura Lidiei Ghimpu. Sătenii spun că atâta timp cât nu există o decizie definitivă a instanței în legătura cu Angela Zaporojan, ei nu au nevoie de alt primar interimar, promovat de către aleșii PL. Oamenii consideră că vinovați de toate ilegalitățile, care s-au produs în ultima perioadă în Colonița, sunt consilierii liberali.

Consilierii liberali spun că acuzațiile sătenilor sunt lipsite de logică, pentru că instanța a decis în privința primarul Angela Zaporojan.

Primărița satului Colonița din municipiul Chișinău, Angela Zaporojan, a fost suspendată din funcție pe 27 aprilie, după ce a fost condamnată pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău a lipsit-o de dreptul de a ocupa funcții publice pe termen de patru ani. Decizia Curții de Apel a fost contestată la Curtea Supremă de Justiție.

În 2011 și 2015, Angela Zaporojan a fost aleasă în fruntea satului pe listele Partidului Liberal Democrat din Moldova, pe care l-a părăsit în noiembrie 2015. Între timp, Angela Zaporojan a devenit membră a Partidului Democrat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: