image
Sursa foto: Getty Images

Spitalele din California sunt aproape de faliment, după ce s-au pregătit pentru valul de coronavirus

Măsurile pe care le-au luat spitalele pentru a face față valului de infectări cu noul coronavirus au adus sistemul medical din California aproape de faliment, relatează Agerpres.

În California au fost ridicate spitale de campanie, a fost dublat numărul de rezerve de terapie intensivă, au fost cumpărate echipamente de protecţie, în timp ce veniturile s-au înjumătățit în urma interzicerii procedurilor medicale neurgente.

Costurile s-au ridicat la 14 miliarde de dolari, iar aceste pregătiri pentru un val de îmbolnăviri care n-a venit au dus la concedierea a mii de angajați medicali, au declarat oficiali ai Asociaţiei spitalelor din California. Sectorul cere acum statului ajutoare de un miliard de dolari, pentru a acoperi o parte din aceste costuri şi a-şi respecta obligaţiile financiare în următoarele câteva luni, şi alte 3 miliarde în noul an fiscal care începe la 1 iulie, mai scrie Agerpres.

Cele mai afectate sunt spitalele care tratează mulţi pacienţi asiguraţi prin programele Medicaid, pentru săraci și persoanele cu dizabilități, şi prin Medicare, pentru pensionari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: